fredag 29 januari 2010

*älskar den här dagen*

Det är fredag, jag har ätit lyxiga frukostmackor på jobbet, jag lyssnar på The Gossip, jag har fått veta att Aftonbladet ska publicera en text som jag har skrivit (håll utkik på debattsidan!), det är snart dags för eftermiddagsfika och ikväll ska jag mysa med killen och katten. Sweet!

söndag 24 januari 2010

tisdag 19 januari 2010

love can do you like a shotgun

Idag har jag tänkt en del på kärlek, tuggummirosa känslor och sådant där som alltid kommer att ligga under huden och skava (det blev visst så, när jag hade läst Sandras fina ord om den där filmen som jag bara inte kan sluta tänka på och som jag måste se snarast). Så svårt och så fantastiskt det kan vara, det där med kärlek.


Jag minns den där gången när jag stod utanför hans port och väntade på den blåa lampans sken i fönstret, samtidigt som jag tänkte på att mitt nummer dykt upp fem gånger under dagen på hans nummerpresentatör. Jag minns han som var så smal att det gjorde ont ibland, som sa att jag var som en favorittröja som man tröttnar på med tiden och sedan hänger längst bak i garderoben. Och han som påstod att han aldrig kunnat älska någon, han som var min första. Han som råkade ut för en svår olycka och som jag inbillade mig att jag älskade, men som jag egentligen aldrig kände. Jag minns han som till slut inte orkade med mig och mina röda rakbladsstreck och trasiga tankar. Och jag minns alla de andra som bara har flimrat förbi, som inte är mer än några suddiga ansiktsbilder som jag allra helst vill glömma bort. Jag minns meningslösa portkoder, gömda brev och väntan vid en telefon som aldrig ringde.

Jag minns hur de alla brukade rinna ut ur mig, nedför mina ben och sedan sorgen efteråt när jag somnade i en tom säng. Jag har aldrig varit någon som man stannar kvar hos (alla dessa flackande blickar som var på väg någon annanstans, bort från mig). Jag minns deras dofter på min hud och inuti mig, som jag bar på en hel dag och som jag ville spara på, men som egentligen aldrig tillhörde mig. Jag minns alla fräknar, skrattgropar och leverfläckar, jag lekte kurragömma bland dem och gick vilse alldeles för många gånger. Jag försökte hela tiden gömma mig i någons famn och plötsligt var jag bara där jag skulle vara, där jag hörde hemma, och det är där jag vill stanna kvar. Där din blick aldrig längtar bort och där din doft tillhör mig. Just precis där, vid din sida.

lördag 16 januari 2010

dagens saknad: världens sötaste tjej på två och ett halvt år...

... som kan räkna till tio, kiknar av skratt när hon blir kittlad, avskyr att ta på sig strumpbyxor, har den gulligaste dialekten, älskar att hoppa och busa i sängen, har spöket Laban och Barbapappa som idoler, samlar på klistermärken och har världens stoltaste moster.

upload pictures

dagens tips: dokumentärfilmer

SVT har på sistone bjudit på två fina dokumentärer och jag tycker att det är ett måste att se dem.

* Hemligheten: "Söndagsdokumentären berättar skådespelaren Carl-Ivar Nilssons liv i ett självutlämnande bildcollage av sonen Pontus. Det är ett familjedrama där film och verklighet flyter ihop kring den stora hemligheten". En lågmäld och vackert berättad film som fick mig att fälla några tårar. Se den här.

* Kraschen: "Volvo och Saab är i kris. Hur går det då för människorna som arbetar i företagen? För Johan, Malin, Shahram och några till var livet precis som vanligt fram till förra hösten. Då varslades tusentals anställda om uppsägning från bilindustrin. Skulle de få stanna eller skulle de få gå? Mycket står på spel, för dem och för bilindustrin i Sverige". Det finns alltid människor bakom tidningsrubrikerna, även om man inte tänker på det. Se alla tre delar här.

söndag 10 januari 2010

dagens "vill ha!"

Men åh kolla, jag dör! Jag bara måste ha en Buffy-tröja och en Buffy-tygpåse. Och nej, jag vill inte höra någonting om att det skulle vara töntigt, ok?

lördag 9 januari 2010

jag gör en Hannah...

... och svarar på kulturfyran (tack för inspirationen, Hannah).

1. Vilken är den första boken du läser i år, 2010?
Nattfåk av Johan Theorin, läste ut den förra veckan och kan varmt rekommendera den.
Mycket spännande, nästan i klass med John Ajvide Lindqvist. Nu har jag börjat läsa Våtmarker av Charlotte Roche och den är väldigt... annorlunda. Men bra.

2. Första konserten du går på?
Jag går väldigt sällan på konserter, så det återstår väl att se om det dyker upp något sevärt eller inte i år.

3. Första teaterföreställningen eller filmen du ser i år?
En film jag verkligen ser fram emot att se är Alice i underlandet (den har premiär i mars). Annars vill jag hemskt gärna se Precious och Bright star. Teater känner jag mig inte särskilt intresserad av.

4. Hur känner du personligt/privat inför 2010, vad ser du fram emot mest, eller vad fruktar du mest?
Jag tänker att 2010 helt enkelt måste bli ett mycket bättre år än 2009, annars vet jag inte vad jag gör. Jag fruktar att bli arbetslös igen och oroar mig för det där med pengar, men det bara måste lösa sig. Jag ser fram emot att få vara tärna på Emelies och Johans bröllop i juni, det kommer att bli så himla fint och roligt. Dessutom ska jag och P på bröllop i Sloveninen i maj, eftersom hans kusin ska gifta sig då. Det ser jag också fram emot. I maj händer det en annan stor grej; då är det tänkt att jag ska bli moster för andra gången och jag längtar redan efter det lilla pyret. Sedan ska jag och P förmodligen åka på en fin resa i sommar, det ska bli härligt. Så ja, det finns ju en hel del fint att se fram emot i år. Det känns bra, 2010 ftw!

påhittig rubrik infogas här

Äh, jag raderade förra inlägget eftersom bilderna såg konstiga ut på jobbdatorn. Jag bjuckar på det här istället:


upload pictures
upload pictures