tisdag 26 april 2011

hon gör det mjukare i kanterna och hon fyller min bröstkorg med sockerdricka

create avatar

När det där svarta skaver lyser hon som en ledstjärna, hon gör det mjukare i kanterna och hon fyller min bröstkorg med sockerdricka och såpbubblor när hon skrattar. Världens finaste treåring, som blir fyra år om några månader, som vill ha turkost nagellack på naglarna för att moster har det, som älskar färgen rosa, som kan räkna till hundra, som önskade sig en bikini i påskägget (det är lite ledsamt att hon har känt det behovet och att hennes mamma uppfyllde hennes önskan), som frågar moster om hon någon gång vill skaffa en kusin till henne och lillebror. Jag hoppas att det mörka aldrig når henne, jag önskar att jag kunde plocka ner himlens alla stjärnor till henne. Älskade, älskade unge.

måndag 25 april 2011

svart är ingen färg
det är så man känner sig

Våren har äntligen kommit med sommarvärme och körsbärsträden blommar, men det där svarta som har byggt bo i min bröstkorg kliar och skaver. Jag känner mig stressad och vilsen och det känns som om dagarna bara försvinner bort från mig, utan att det händer något. Jag cyklar till jobbet, målar naglarna, lyssnar på gamla Håkan-låtar, köper ännu en blommig klänning, skriver ner nya meningar i min lila kalender, känner besvikelse när min mens kommer, går på restaurang med världens finaste vänner, längtar efter en annan sorts luft och andra dofter, undrar om han verkligen drömmer om samma slags liv som mig och om jag ska stanna eller gå.

söndag 3 april 2011

statusuppdatering

Jag är ganska slut, i huvud och hjärta. Om det nu är någon som undrar varför bloggen går på sparlåga.
Men tänk, nu är vi redan framme i april. Sommaren är nära och våren ligger framför våra fötter, det känns fint.
Så här vill jag se ut i vår:

22:e bilden - en bild på en tid du saknar


Min barndoms somrar. En tid för lek, skratt, bara ben med myggbett, spring genom vattenspridarens strålar, fräknar, hemmagjord isglass och kittlande förväntan inför morgondagen.